Udostępnij:
Roladki, choć wydają się trudne w wykonaniu wcale takie nie są. Są za to pełne warzyw i intensywnego smaku oraz aromatu. To danie, które zasmakuje każdemu, ponieważ łączy w sobie klasyką z nowoczesnością. Aby uzyskać efekt finalny, koniecznie dodaj Musztardę Kremską.
SKŁADNIKI:
- Plastry schabu bez kości – 3 szt.
- Świeży szpinak – 150 g
- Ser mozzarella – 125 g
- Suszone pomidory – 6 szt.
- Olej
- Mosso Musztarda Kremska
- Jajko – 1 szt.
- Bułka tarta – ¾ szklanki
- Sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Schab delikatnie rozbić na kotlety. Każdy kotlecik przyprawić solą, pieprzem i posmarować Musztardą Kremską Mosso.
Na kotlety ułożyć plaster sera mozzarella, suszone pomidory oraz liście szpinaku.
Zwinąć roladki. W razie potrzeby można spiąć wykałaczkami.
Przygotować dwa talerze – na jednym wysypać bułkę tartą. Do drugiego wbić jajko i roztrzepać widelcem.
Każdą roladę schabową zanurzać najpierw w jajku a potem obtaczać w bułce.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki na złoty kolor.
Podawać z kolorową sałatką lub ziemniakami.
Skomentuj lub zobacz komentarze