Wielkanoc
łatwy
Sałatka z dorszem i kaszą gryczaną
Soczysty dorsz z kaszą gryczaną i warzywami to sposób na pyszną sałatkę. Wystarczy dodać rzodkiewkę, kalarepę i świeży szpinak, a całość wymieszać z aromatycznym sosem musztardowo-miodowym – spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Pieczona biała kiełbasa w sosie sezamowym
Przepis na białą kiełbasę zwiastuje, że Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! Dodatek sosu sezamowego i cukinii – która jest pieczona wraz z kiełbasą – sprawia, że to tradycyjne danie nabiera nowego charakteru!Dowiedz się więcej!
łatwy
Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym
Z przepisem na białą kiełbasę można już powoli rozpocząć przygotowania do Wielkanocy. Jednym ze sposobów na jej przyrządzenie jest zapieczenie mięsa w wyrazistym sosie chrzanowym. Proste i naprawdę pyszne!Dowiedz się więcej!
trudny
Aksamitny mazurek
Mazurek zajmuje wyjątkowe miejsce na wielkanocnym stole. To kruche, intensywnie bakaliowe ciasto, które nieodzownie kojarzy się ze Świętami. Oto prosty przepis na mazurek z odrobiną majonezu, dzięki czemu będzie wyjątkowo aksamitny!Dowiedz się więcej!
Wielkanocny żurek z chrzanem, jajkiem i białą kiełbaską
Żurek to prawdziwy wielkanocny klasyk. Musi znaleźć się na świątecznym stole niemal w każdym domu. Jak go przygotować? To proste! Niezwykłego aromatu nada mu Chrzan Delikatesowy Mosso – spróbuj!Dowiedz się więcej!
trudny
Aromatyczny schab pieczony w sosie chrzanowym
Sekretem pieczonego schabu jest odpowiednia marynata. To dzięki mieszance ziół i przypraw mięso będzie miało niezwykły smak. Równie istotny jest sos, z którym mięso jest serwowane lub w którym jest pieczone czy duszone – powinien być intensywny, ale równocześnie podkreślać smak mięsa, a nie go zdominować. Taki właśnie jest sos chrzanowy, przyrządzony z mieszanki Chrzanu Delikatesowego Mosso, masła, mąki, bulionu, soli i pieprzu. Schab w sosie chrzanowym można podać z pieczonymi ziemniakami lub puree.Dowiedz się więcej!
Chrzanowa sałatka z białą kiełbasą i jajkiem
Sałatka z podsmażoną białą kiełbasą, jajkiem na twardo, brokułem, serem feta i podprażonymi pestkami słonecznika. Całość skąpana w wyrazistym kremowym sosie chrzanowym – to doskonała propozycja na Wielkanoc!Dowiedz się więcej!
Babka ziemniaczana z boczkiem i majonezem
Wytrawna babka ziemniaczana z boczkiem to świetna wielkanocna przekąska, a dodatkowo pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Przyrządzić ją można z ziemniaków, wędzonego boczku, majonezu, mąki, cebuli i jajka. Będzie wspaniałym towarzyszem sałatki jarzynowej.Dowiedz się więcej!
Pascha wielkanocna z bakaliami
Pascha to tradycyjny deser wielkanocny. Kremowa masa twarogowa ucierana z bakaliami to często ulubieniec świątecznych gości. W dodatku przepis jest naprawdę prosty! Tradycyjnie do paschy dodajemy kwaśną śmietanę – warto dodać także łyżkę majonezu, by nadać temu wielkanocnemu daniu odpowiednią konsystencję. Co ciekawe, można przyrządzić paschę również na wytrawnie.Dowiedz się więcej!