Mini kebaby z grilla z sosem musztardowo-chrzanowym

Mini kebaby z grilla z sosem musztardowo-chrzanowym

Masz ochotę na niecodzienne danie? Wypróbuj grillowane mini kebaby! To oryginalny pomysł na serwowanie mięsa mielonego – podane na długim patyku będzie wygodne do zjedzenia. Smak potrawy podkreśli wyrazisty sos musztardowo-chrzanowy.

Składniki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek, mąkę i jeszcze chwilę podsmażyć, żeby mąka straciła surowy smak. Całość dodać do mięsa, dodać również jajka, przyprawy i dokładnie wyrobić.

    Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji, uformować zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków.

    Na posmarowany Olejem Mazowieckim Mosso ruszt lub tackę kładziemy posmarowane Olejem Mazowieckim Mosso mini kebaby i grillujemy ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.

    Podawać gorące z Sosem Musztardowo-Chrzanowym.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 6-10
×