min
2 porcje

Udostępnij:

Przygotuj chrupiącą przekąskę, w której rozkochasz się od pierwszego kęsa, czyli krewetki w tempurze z dodatkiem Sosu Czosnkowego i Majonezu Lekkiego MOSSO!
Składniki
-
Mąka pszenna – 150 g
-
Mąka ziemniaczana – 100 g
-
Woda – 200 ml
-
Majonez Lekki MOSSO – 1 łyżka
-
Sól do smaku
-
Pieprz do do smaku
-
Krewetki vannamei – 300 g
-
Olej – 500 ml
-
Sos Czosnkowy MOSSO – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Mąki połącz z wodą i Majonezem Lekkim MOSSO, dopraw solą. Krewetki osusz na ręczniku papierowym.
W garnku rozgrzej olej do temperatury około 170 stopni. Krewetki zanurz w tempurze i ostrożnie włóż na olej. Smaż przez 1–2 minuty na złoty kolor. Przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Podawaj z dodatkiem Sosu Czosnkowego MOSSO.
Skomentuj lub zobacz komentarze