Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz.

Krewetki w tempurze

Krewetki w tempurze

Przygotuj chrupiącą przekąskę, w której rozkochasz się od pierwszego kęsa, czyli krewetki w tempurze z dodatkiem Sosu Czosnkowego i Majonezu Lekkiego MOSSO!

Składniki

  • Mąka pszenna – 150 g
  • Mąka ziemniaczana – 100 g
  • Woda – 200 ml
  • Majonez Lekki MOSSO – 1 łyżka
  • Sól do smaku
  • Pieprz do do smaku
  • Krewetki vannamei – 300 g
  • Olej – 500 ml
  • Sos Czosnkowy MOSSO – do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mąki połącz z wodą i Majonezem Lekkim MOSSO, dopraw solą. Krewetki osusz na ręczniku papierowym.

  2. W garnku rozgrzej olej do temperatury około 170 stopni. Krewetki zanurz w tempurze i ostrożnie włóż na olej. Smaż przez 1–2 minuty na złoty kolor. Przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.

  3. Podawaj z dodatkiem Sosu Czosnkowego MOSSO.

czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 2
Przystawka
smażenie
×