Kaszanka z grilla z jabłkiem

Kaszanka z grilla z jabłkiem

Piękne i niesamowicie smaczne danie – kaszanka z grilla z jabłkiem i cebulą. Przygotuj ją w małych porcjach i podaj z dodatkiem Musztardy Czeskiej MOSSO.

Składniki

  • Kaszanka – 4 sztuki
  • Jabłko – 1 sztuka
  • Biała cebula – 2 sztuki
  • Musztarda Czeska MOSSO – 2 łyżki
  • Oliwa – 2 łyżki
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Listki świeżego tymianku – pół łyżeczki
  • Sól i pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kaszankę pokrój w grube plastry, jabłko i cebulę w półksiężyce.

  2. Rozgrzej grill, połóż kaszankę, jabłko i cebulę. Grilluj z każdej strony po kilka minut, aż wszystko będzie miękkie w środku i przyrumienione.

  3. W misce wymieszaj do połączenia musztardę, oliwę, sok z cytryny, tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  4. Grillowaną kaszankę, jabłko i cebulę przełóż do niewielkich naczynek. Przed podaniem polej sosem musztardowym.

czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 2
kuchnia polska
Grill
smażenie
×