Udostępnij:
To propozycja śniadania, które spokojnie można przyrządzić nawet w dużym pośpiechu. Pokrojony burak piecze się w piekarniku, gdy Ty przygotowujesz się rano do wyjścia z domu. Na końcu układasz składniki na ulubionym chlebie i gotowe! Kanapki możesz zabrać też jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
SKŁADNIKI:
- Kromki pieczywa – 8 szt.
- Wędzony łosoś – 200 g
- Burak – 1 szt.
- Mosso Sos Chrzanowy – 2 łyżki
- Koperek – 1 pęczek
- Skórka z cytryny – 1 łyżeczka
- Olej – 2 łyżki
- Mieszanka sałat – 50 g
- Sól, grubo mielony pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Buraka rozłożyć na folii aluminiowej. Następnie posypać solą i świeżo mielonym pieprzem oraz skropić obficie olejem. Zawinąć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec, aż warzywo będzie miękkie.
Na kromki nałożyć plasterki łososia, mieszankę sałat, Sos Chrzanowy Mosso, startego, upieczonego buraka i posypać skórką otartą z cytryny oraz koperkiem . Doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem.
Skomentuj lub zobacz komentarze