min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
Masz chrapkę na sałatkę grecką w nowym wydaniu? Przygotuj ją z dodatkiem makaronu, Musztardy Czeskiej i Musztardy Stołowej MOSSO. To prawdziwe niebo w gębie!
Składniki
- Drobny makaron – 100 g (waga przed ugotowaniem)
- Ser feta – 70 g
- Zielona papryka – 1 sztuka
- Pomidor malinowy – 2 sztuki
- Ogórek zielony – 1 sztuka
- Czerwona cebula – 1 sztuka
- Oliwki kalamata – 50 g
- Bazylia – 1 gałązka
- Dressing: 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka Musztardy Stołowej MOSSO, 1 łyżeczka Musztardy Czeskiej MOSSO, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, pół łyżeczki suszonego oregano, sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu, odcedź, przelej zimną wodą.
Ser feta przekrój na pół, paprykę, pomidory, ogórek pokrój w kostkę, cebulę w piórka.
Składniki dressingu dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do miski przełóż wszystkie składniki oprócz sera, wlej dressing, wymieszaj.
Sałatkę przełóż na talerze, na każdym połóż po kawałku sera feta. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Skomentuj lub zobacz komentarze