Grecka sałatka makaronowa

Grecka sałatka makaronowa

Masz chrapkę na sałatkę grecką w nowym wydaniu? Przygotuj ją z dodatkiem makaronu, Musztardy Czeskiej i Musztardy Stołowej MOSSO. To prawdziwe niebo w gębie!

Składniki

  • Drobny makaron – 100 g (waga przed ugotowaniem)
  • Ser feta – 70 g
  • Zielona papryka – 1 sztuka
  • Pomidor malinowy – 2 sztuki
  • Ogórek zielony – 1 sztuka
  • Czerwona cebula – 1 sztuka
  • Oliwki kalamata – 50 g
  • Bazylia – 1 gałązka
  • Dressing: 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka Musztardy Stołowej MOSSO, 1 łyżeczka Musztardy Czeskiej MOSSO, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, pół łyżeczki suszonego oregano, sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu, odcedź, przelej zimną wodą.

  2. Ser feta przekrój na pół, paprykę, pomidory, ogórek pokrój w kostkę, cebulę w piórka.

  3. Składniki  dressingu dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

  4. Do miski przełóż wszystkie składniki oprócz sera, wlej dressing, wymieszaj.

  5. Sałatkę przełóż na talerze, na każdym połóż po kawałku sera feta. Podawaj od razu po przygotowaniu.

czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 2
kuchnia grecka
gotowanie
×