Udostępnij:
Lubisz boczek? W końcu jest wyrazisty w smaku i pasuje do różnych okazji. To przepis, który łączy w sobie smakową rozpustę (połączenie białych kiełbasek z bekonem), która wcale nie będzie kosztować Cię tygodniowych wyrzeczeń. To danie przygotujesz w piekarniku, czyli o wiele zdrowiej! Sprawdź przepis.
SKŁADNIKI:
- Białe kiełbaski – 6 szt.
- Wędzony lub surowy boczek – 6 długich i cienkich plastrów
- Cebula – 1 szt.
- Papryki w różnych kolorach – 3 szt.
- Olej – 2 łyżki
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy
- Przyprawy: sól, pieprz, suszony tymianek, mielona wędzona papryka
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w długie paski. Cebulę obrać i pokroić w grubsze piórka.
Warzywa umieścić w misce, skropić olejem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Warzywa ułożyć płasko na dnie prostokątnego naczynia żaroodpornego.
Plastry boczku posmarować z jednej strony Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso.
Każdą kiełbaskę zawinąć w boczek i ułożyć na warzywach.
Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i zapiekać przez 20-25 minut do czasu aż warzywa zmiękną a kiełbaski i boczek przypieką się na złoto-brązowy kolor.
Upieczone kiełbaski podawać z warzywami i Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze