
Udostępnij:

Masz ochotę na lekką i zdrową sałatkę ze słodko-ostrym twistem? Przygotuj sałatkę z pieczonym łososiem, do której dodasz nasze nowe musztardy – Sweet&Spicy oraz Hot Habanero!
Składniki
- Świeży filet z łososia – 2 kawałki każdy po 150 g
- Musztarda Sweet&Spicy MOSSO – 2 łyżeczki
- Miód – 1 łyżeczka
- Sok z cytryny – 2 łyżeczki
- Oliwa – 1 łyżka
- Awokado – 1 sztuka
- Rzodkiewka – 4 sztuki
- Jajko ugotowane na twardo – 2 sztuki
- Sezam – 1 łyżeczka
- Sól – do smaku
- Dip: 2 łyżeczki Musztardy Hot Habanero MOSSO lub Sweet&Spicy MOSSO, 3 łyżki Majonezu Napoleońskiego MOSSO, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Musztardę wymieszaj z miodem, sokiem z cytryny i oliwą, dopraw solą. Marynatą polej łososia, przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra – dół), piecz 18 minut lub dłużej, aż ryba przestanie być surowa w środku.
Awokado i rzodkiewkę pokrój w plasterki, jajka przekrój na pół.
Składniki dipu wymieszaj, dopraw do smaku solą.
Do misek przełóż miks sałat oraz warzywa, skrop oliwą. Na środku ułóż rybę, posyp sezamem. Sałatkę podawaj z dodatkiem dipu musztardowo-majonezowego.
Skomentuj lub zobacz komentarze