min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
Efektowne, genialne w smaku i bajecznie proste w przygotowaniu – takie są nasze tartaletki z łososiem. Czego nie może zabraknąć? Majonezu Lekkiego i Chrzanu Śmietankowego MOSSO! Nie zapomnij też o Pieczarkach Marynowanych MOSSO! Poezja smaku!
Składniki
- Puszysty serek kanapkowy – 150 g
- Majonez Lekki MOSSO – 1 łyżka
- Chrzan Śmietankowy MOSSO – 1 łyżka
- Mini pumpernikiel – 10 sztuk
- Łosoś wędzony – 100 g
- Pieczarki Marynowane MOSSO – 10 sztuk
- Koperek – do dekoracji
- Pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Serek wymieszaj z majonezem i chrzanem, dopraw pieprzem.
Pumpernikiel posmaruj serkiem. Łososia podziel na mniejsze kawałki, zwiń w różyczki. Tarteletki udekoruj łososiem, pieczarkami i gałązkami koperku.
Danie przed podaniem oprósz świeżo mielonym pieprzem.
Skomentuj lub zobacz komentarze