min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
Wypróbuj nasz genialny przepis na tacos z krewetkami, awokado, mango, pomidorem i białą fasolą! Całość dopełnij wyjątkowym smakiem Sosu Tatarskiego MOSSO.
Składniki
- Drobne krewetki – 200 g
- Awokado – 1 sztuka
- Mango – pół sztuki
- Pomidor -1 sztuka
- Ugotowana fasola biała lub czerwona – 100 g (waga po odcieku)
- Muszle kukurydziane – 4 sztuki
- Sos Tatarski MOSSO- do polania
- Olej – do smażenia
- Sól i pieprz – do smaku
- Posiekana natka pietruszki – do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć krewetki, smaż 2-3 minuty na złoty kolor.
Awokado, mango i pomidor pokrój w kostkę, wymieszaj z fasolą, dopraw solą i pieprzem.
Do muszli nałóż salsę, wierzch posyp krewetkami, natką pietruszki, polej Sosem Tatarskim MOSSO. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Skomentuj lub zobacz komentarze