30 min
2 porcje
Średnio trudny
Udostępnij:
Piękne i niesamowicie smaczne danie – kaszanka z grilla z jabłkiem i cebulą. Przygotuj ją w małych porcjach i podaj z dodatkiem Musztardy Czeskiej MOSSO.
Składniki
- Kaszanka – 4 sztuki
- Jabłko – 1 sztuka
- Biała cebula – 2 sztuki
- Musztarda Czeska MOSSO – 2 łyżki
- Oliwa – 2 łyżki
- Sok z cytryny – 1 łyżka
- Listki świeżego tymianku – pół łyżeczki
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kaszankę pokrój w grube plastry, jabłko i cebulę w półksiężyce.
Rozgrzej grill, połóż kaszankę, jabłko i cebulę. Grilluj z każdej strony po kilka minut, aż wszystko będzie miękkie w środku i przyrumienione.
W misce wymieszaj do połączenia musztardę, oliwę, sok z cytryny, tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Grillowaną kaszankę, jabłko i cebulę przełóż do niewielkich naczynek. Przed podaniem polej sosem musztardowym.
Skomentuj lub zobacz komentarze