min
3-4 porcje
łatwy
Udostępnij:
Sałatka z pysznymi krewetkami, awokado, dużą ilością warzyw i pysznym Majonezem Napoleońskim MOSSO. To niezastąpione dane na każdą imprezę lub podczas Świąt!
Składniki
- Miks sałat – 100 g
- Jajka ugotowane na twardo – 4 sztuki
- Ogórek szklarniowy – 1/2 sztuki
- Czerwona cebula – 1 mała
- Awokado – 2 sztuki
- Pomidorki koktajlowe – 180 g
- Kukurydza konserwowa – 180 g
- Olej do smażenia – 1 łyżka
- Małe krewetki bez pancerzyków – 150 g
- Przyprawa curry – 1/2 łyżeczki
- Pestki słonecznika prażone – 3 łyżki
- Sól i pieprz
- SOS: 120 g Majonezu Napoleońskiego MOSSO, sok z połowy cytryny, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
W dużej szklanej misce ułóż warstwę sałaty. Jajka podziel na pół, ogórek pokrój w plastry, cebulę w piórka, awokado i pomidorki w większe kawałki. Na sałacie ułóż jajka, warstwę ogórków, kolejno dodaj cebulę, awokado, pomidory, kukurydzę.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj krewetki, przypraw curry i solą. Smaż po 2–3 minuty z każdej strony. Przełóż na talerz, wystudź.
Składniki sosu dokładnie wymieszaj, polej nim sałatkę. Wierzch posyp krewetkami i słonecznikiem.
Skomentuj lub zobacz komentarze