Roladki schabowe

Roladki schabowe

Roladki, choć wydają się trudne w wykonaniu wcale takie nie są. Są za to pełne warzyw i intensywnego smaku oraz aromatu. To danie, które zasmakuje każdemu, ponieważ łączy w sobie klasyką z nowoczesnością. Aby uzyskać efekt finalny, koniecznie dodaj Musztardę Kremską.

SKŁADNIKI:

  • Plastry schabu bez kości – 3 szt.
  • Świeży szpinak – 150 g
  • Ser mozzarella – 125 g
  • Suszone pomidory – 6 szt.
  • Olej 
  • Mosso Musztarda Kremska
  • Jajko – 1 szt.
  • Bułka tarta – ¾ szklanki
  • Sól, pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Schab delikatnie rozbić na kotlety. Każdy kotlecik przyprawić solą, pieprzem i posmarować Musztardą Kremską Mosso.

  2. Na kotlety ułożyć plaster sera mozzarella, suszone pomidory oraz liście szpinaku.

  3. Zwinąć roladki. W razie potrzeby można spiąć wykałaczkami.

  4. Przygotować dwa talerze – na jednym wysypać bułkę tartą. Do drugiego wbić jajko i roztrzepać widelcem. 

  5. Każdą roladę schabową zanurzać najpierw w jajku a potem obtaczać w bułce.

  6. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki na złoty kolor.

  7. Podawać z kolorową sałatką lub ziemniakami.

     

przygotowania: 30 minut
ilość porcji: 3
×