Roladki indycze z nadzieniem grzybowym podawane z sosem chrzanowym

Roladki indycze z nadzieniem grzybowym podawane z sosem chrzanowym

Zastanawiasz się, jakie mięsa przyrządzić w Święta? Wypróbuj miękkie roladki z indyka z farszem grzybowym w sosie chrzanowym. Twoi goście będą zachwyceni!

Składniki

  • Filet z indyka – 200 g
  • Grzyby suszone – 20 g
  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Majeranek – 1 łyżka
  • Sól, pieprz
  • Mosso Sos Chrzanowy

PRZYGOTOWANIE:

  1. Grzyby oczyścić, ugotować do miękkości i bardzo drobno posiekać (można zmielić w maszynce do mięsa). Czosnek i cebulę drobno posiekać. Przygotować farsz z grzybów, cebuli i czosnku. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

     

  2. Filet z indyka rozklepać i przyprawić solą oraz pieprzem. Nałożyć farsz na całej powierzchni indyka zostawiając od góry 2 cm. Zwijać filet od dołu do góry. Z foli aluminiowej wyciąć płat wystarczający, aby zawinąć filet. Posmarować folię olejem i zawinąć w nią roladę. Po zawinięciu powinien powstać „baton” kształtem przypominający cukierek. Roladę piec w piekarniku nagrzanym do 180° C.

     

  3. Podawać pokrojone na ciepło lub zimno z Sosem Chrzanowym Mosso.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 45 minut
ilość porcji: 4
×