Gulasz z indyka z pieczarkami

Gulasz z indyka z pieczarkami

Gulasz z indyka z pieczarkami to propozycja na pyszne danie dla całej rodziny. Prosty w przygotowaniu, pełnowartościowy posiłek, który zaspokoi nawet największy głód!

Składniki

  • Filet z indyka – 1 – 1 ½ kg
  • Pieczarki – 400 g
  • Marchewki – 4-5 sztuk
  • Zielona fasolka – 1 szklanka
  • Zielony groszek – 1/3 szklanki
  • Cebula – 2 sztuki
  • Mosso Olej Mazowiecki – 4 łyżki
  • Sól, pieprz

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Warzywa umyć, obrać i pokroić (marchew w talarki, cebulę w dużą kostkę a pieczarki w ćwiartki).

  2. Na Oleju Mazowieckim Mosso podsmażyć mięso, przyprawione solą i pieprzem. Dodać cebulę.

  3. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach lub posiekać nożem. Połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

  4. Do dużego garnka przełożyć podsmażone mięso, dodać wszystkie warzywa. Zalej całość szklanką wody. Dodać sos czosnkowy. Gotować pod przykryciem przez około 30 minut.

przygotowania: 30 minut
czas wykonania: 30 minut
czas potrzebny: 60 minut
ilość porcji: 4-6
kuchnia polska
Obiad
gotowanie
×