Majonez Napoleoński 620 g

 

Majonez o zawartości tłuszczu 70%, stworzony na bazie oleju rzepakowego własnej produkcji. Gęsty, kremowy, o łagodnym smaku. Idealny do sałatek, gotowanych jaj, ale także do dekoracji wędlin i przystawek.

WYPRÓBUJ PRODUKT Z TYMI PRZEPISAMI:

Tosty z krewetkami

Krewetki na śniadanie? A dlaczego nie! Zwłaszcza jeżeli jest ku temu dobra okazja. Podane na gorących tostach w towarzystwie warzyw…

Pasta jajeczna

Skąd ją znamy? Z domu, z wakacyjnych kolonii, z całodniowych wycieczek? Pasta jajeczna towarzyszy nam od dziecka. Pewnie u wielu budzi najfajniejsze wspomnienia. Jeżeli zatęskniłeś za smakiem pasty jajecznej, spróbuj tego przepisu. Jest prosty, ale kryje w sobie jedną niespodziankę. Sprawdź koniecznie!

Tęczowe kanapki

Czy wiesz, że z czerwonej i żółtej papryki oraz zielonego ogórka możesz wyczarować niesamowite, tęczowe kanapki? Tak, tylko tyle potrzeba! Kanapki idealnie sprawdzą się na letnie śniadanie, dla dzieci lub w okresie zimowym, gdy o te warzywa najłatwiej. Spróbuj koniecznie!

słodkie bułeczki z majonezem przepis

Słodkie bułeczki z owocową konfiturą

Przepisu na te bułeczki z konfiturą nie znajdziesz prawdopodobnie nigdzie, dlatego są takie wyjątkowe! Bułeczki sprawdzają się jako alternatywa dla niedzielnego ciasta czy po prostu drożdżówki (są zdrowsze!)

Babka majonezowa

To nietypowa propozycja na ciasto – babka majonezowa. Jego dodatek sprawia, że ciasto nie jest zbyt suche oraz skutecznie zastępuje tłuszcz.

Burgery z łososia

Czasami dobrze jest zmienić mięso wołowo na drób lub rybę. W takiej nowej wersji proponujemy Wam burgery z łososia. Gwarantujemy, że są tak samo dobre jak te klasyczne. Pamiętaj, aby kupić łososia dobrej jakości. Użyj również dobrego ketchupu, majonezu oraz oleju, na przykład od Mosso.

Śledzie z jabłkiem i musztardą

Czy śledzie pasują tylko do świątecznego stołu? Tą propozycją udowadniamy, że nie! Oto przepis na świetną, lekką sałatkę na bazie śledzi. Dodaj do niej polskie jabłka, a następnie sos na bazie Musztardy Czeskiej i Majonezu Napoleońskiego od Mosso i śmietanki. Danie idealnie sprawdzi się jako przekąska w upalne dni.

Kotlety wegetariańskie

Czy kotlety mogą być bez mięsa? Oczywiście! Oto przepis na genialne kotlety z czerwonej fasoli i ciecierzycy – dwóch wysokowartościowych roślin, które dzięki odpowiednim przyprawom, nabierają ciekawych smaków. Do tego są łatwe i szybkie w przygotowaniu!

Tortilla z tuńczykiem

Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi. 

Bajgle z karkówką

Bajgle to krakowski wypiek z dziurką w środku. Często spotkamy go w formie kanapek śniadaniowych, zamiast bułki czy chleba. Do…

Babeczki majonezowe z konfiturą wiśniową

Słodkie babeczki z dodatkiem majonezu? Oczywiście – to dzięki niemu są tak aksamitne w smaku! Wypróbuj nasz przepis na majonezowe babeczki z konfiturą, które sprawdzą się na każdą okazję.

Jajka faszerowane pastą groszkowo-majonezową

Jajka z groszkiem i majonezem to klasyk. Jednak te składniki również można podać w oryginalny sposób i przygotować… pastę groszkowo-majonezową. Warto wypróbować ten przepis szczególnie w Wielkanoc!

Jajka w majonezie z kawiorem i kiełkami

Jajka w majonezie nie muszą zawsze smakować tak samo! Wypróbuj i zaskocz świątecznych gości!

×