Udostępnij:
Uwielbiasz ryby? Oto pomysł na oryginalne danie z tym składnikiem – ziemniaki faszerowane łososiem i kaparami. Wypróbuj nasz przepis i zaskocz domowników!
Składniki
- Ziemniaki duże – 4 szt.
- Łosoś wędzony na zimno – 200 g
- Pomidory suszone z oleju – 6-7 szt.
- Kapary – 2 łyżki
- Świeży rozmaryn – 4 gałązki
- Mosso Majonez Napoleoński – 6 łyżek
- Parmezan tarty – 3 łyżki
- Pieprz czarny grubo zmielony
- Mosso Sos Czosnkowy
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki wyszorować, ugotować do miękkości i odstawić do przestygnięcia. Łososia i pomidory pokroić w cząstki, dodać kapary, posiekane igiełki rozmarynu oraz pieprz do smaku i wymieszać.
Na podwójnej folii aluminiowej położyć po ziemniaku, odciąć po centymetrze z wierzchu i owinąć folią. Ziemniaki powinny być owinięte do połowy ich wysokości. Środki ziemniaków wzruszyć widelcem, posolić i nałożyć farsz. Majonez Napoleoński Mosso wymieszać z parmezanem i polać ziemniaki.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut, do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem. Idealnie pasuje Sos Czosnkowy Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze