Udostępnij:
Szybka i prosta kuchnia meksykańska. Mango o(d)żywia, dodaje kolorów i oczywiście słodkości daniu. Wrap idealnie nadaje się na lunch do pracy lub przekąskę podczas imprezy domowej. Na jednym wrapie się skończymy!
SKŁADNIKI:
- tortille pszenne pełnoziarniste – 4 szt.
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 2 łyżki
- pierś z kurczaka – ok 300 g
- mango – 1 szt.
- sałata rzymska – 1 główka
- papryka czerwona – ½ szt.
- zielona cebulka
- natka pietruszki
- Mosso Ketchup Premium Łagodny – 2 łyżki
- olej, do smażenia
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka pokroić w podłużne paski o szerokości ok. 2-3 cm. Przyprawić solą i pieprzem.
Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Dodać dwie łyżki Ketchupu Premium Mosso Łagodnego, dokładnie zamieszać i smażyć jeszcze przez kilkadziesiąt sekund do czasu, aż ketchup się skarmelizuje i utworzy na mięsie glazurę. Usmażone mięso przestudzić i pokroić na cienkie kawałki o grubości ok. 0,5 cm
Mango obrać ze skóry, oddzielić miąższ od pestki i pokroić w podłużne słupki o grubości ok. 0,5 cm. Paprykę pokroić w podłużne pask
Tortille podgrzać lekko na suchej patelni. Na tortilli ułożyć 3-4 liście sałaty, na nich mięso z kurczaka. Dodać 3-4 łyżeczki Sosu Mustardowo-Chrzanowego Mosso. Dodać mango, paprykę, posiekaną zieloną cebulkę i natkę pietruszki
Tortillę zwinąć z obu stron w taki sposób, aby utworzyła się kieszonka i wszystkie składniki znalazły się w jej środku.
Na koniec węższy koniec tortilli podwinąć, tak by dolna część wrapa była szczelnie zamknięta. To bardzo ułatwi jedzenie.
Skomentuj lub zobacz komentarze