Udostępnij:
To danie z typu tych jednogarnkowych, choć o tym moglibyśmy powiedzieć, że jest jednoblachowe. Nasze warzywa przygotowujemy w zdrowszy sposób, czyli w piekarniku. Pieczenie nie tylko nie wymaga od Ciebie dużego nakładu pracy, ale przede wszystkim wydobywa ze składników nowe smaki. Sprawdź naszą propozycją na warzywa po meksykańsku!
SKŁADNIKI:
- Kolorowa papryka – 3 szt.
- Czerwona cebula – 1 szt.
- Kukurydza z puszki – 100 g
- Czerwona fasola z puszki – 100 g
- Zielona cebulka – ½ pęczka
- Świeża kolendra – 1 pęczek
- Mosso Ketchup Premium Pikantny – 3 łyżki
- Przyprawy: sól, pieprz, kumin, ziarna kolendry
- Olej
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę i cebulę pokroić w długie paski i wyłożyć na blachę.
Dodać przyprawy, skropić olejem i zamieszać.
Blachę wstawić na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st C w funkcji grilla.
Piec warzywa do czasu aż zmiękną i się zrumienią.
Następnie dodać na blachę kukurydzę, fasolę, zieloną cebulkę i Ketchup Pikantny Mosso. Całość zamieszać i piec jeszcze przez 7 minut.
Tak upieczone warzywa posypać przed podaniem posiekaną świeżą kolendrą.
Skomentuj lub zobacz komentarze