20 min
4 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
To przepis prosty jak połączenie krewetek i czosnku. Przygotuj smakowitego dorsza w cytrynowym aromacie. To szybki i łatwy pomysł na obiad. Smażonego dorsza podawaj z Sosem Tatarskim i koperkiem (najlepiej świeżym, ale ten suszony też się sprawdzi). Przygotuj też opiekane ziemniaczki i jedną z naszych propozycji surówek.
SKŁADNIKI:
- Filet z dorsza – 500 g
- Cytryna – 1/2 szt.
- Skórka z cytryny – 1 łyżka
- Olej – 1-2 łyżki
- Mosso Sos Tatarski – 2 łyżki
- Pieprz cytrynowy – 1 łyżeczka
- Sól do smaku
- Świeży koperek – ½ pęczka
PRZYGOTOWANIE:
Filety z ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posolić, oprószyć pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut, aż ryba się zarumieni.
Rybę serwować z Sosem Tatarskim Mosso, koperkiem i skórką z cytryny.
Skomentuj lub zobacz komentarze