15 min
2 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Suszone grzyby w chrupiącej panierce, z pikantną nutą chrzanu do doskonały pomysł na urozmaicenie wigilijnego menu. Warto w ten wyjątkowy wieczór wykorzystać zebrane jesienią dary natury.
Składniki
- Suszone kapelusze grzybów – 70 g
- Jajko – 1 szt.
- Bułka owsiana
- Sól i pieprz
- Mosso Chrzan Delikatesowy
- Olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby namoczyć przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia należy je oczyścić z pozostałości lasu i osuszyć czystą ściereczką.
Grzyby delikatnie natrzeć sosem chrzanowym i doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane kapelusze maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć grzyby na złoty kolor.
Podawać z Chrzanem Delikatesowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze