Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz.

Serowe mumie

Serowe mumie

Szukasz pomysłu na halloweenową przekąskę, która nie tylko jest smaczna, ale i efektowna? Zaskocz swoich gości i przygotuj serowe mumie z dodatkiem Sosu Ketchupowo-Musztardowego MOSSO!

Składniki

  • Ser halloumi – 1 kostka
  • Ciasto francuskie – 1 arkusz
  • Suszone oregano – pół łyżeczki
  • Jajko – 1 sztuka
  • Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO – do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ser pokrój w kawałki.

  2. Z ciasta francuskiego wytnij cienkie podłużne paski w ilości odpowiadającej kawałkom sera. Resztę ciasta pokrój na kwadraty, na środek każdego nałóż halloumi, posyp oregano, szczelnie zamknij, dookoła zawiń cieńszy pasek.

  3. Mumie przełóż na blaszkę do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzałka góra – dół), piecz przez 18 – 20 minut.

  4. Serowe mumie podawaj z dodatkiem Sosu Ketchupowo-Musztardowego MOSSO.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 45 minut
ilość porcji: 2
kuchnia amerykańska
pieczenie
×