15 min
3 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Sałatka z paluszkami krabowymi najlepiej smakuje w lecie, ponieważ wszystkie jej składniki powinny być schłodzone. Sprawdzi się na przyjęcia w ogrodzie czy piknik – przygotujesz ją w zaledwie 15 minut! Ostrości sałatce doda wyrazisty sos o smaku wasabi – spróbuj!
Składniki
- Surimi (paluszków krabowych) – 1 paczka
- Dojrzałe awokado – 1 sztuka
- Ogórki gruntowe – 2 sztuki
- Cebula – 1 mała
- Mix sałat
- Sok z ½ limonki
- Posiekane migdały – 1 garść
Sos:
- Śmietanka 18 % tł. – ½ szklanki
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- Pasta wasabi – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Umyć i pokroić w półtalarki zielonego ogórka. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić miąższ w plasterki. Zdjąć skórkę i skropić awokado sokiem z limonki.
Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki. Obrać i pokroić cebulę.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać wszystkie składniki sałatki wraz z sosem.
Skomentuj lub zobacz komentarze