Warzywa

60 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka z pieczonych buraków

Sałatka z pieczonych buraków to bomba witaminowa i bogatctwo różnorodnych smaków.Dowiedz się więcej!

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka z brokułami i fetą

Sałatka z brokułem to idealny pomysł na lunch do pracy lub szkoły.Dowiedz się więcej!

80 min
10 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Pasztet warzywny z cukinii z sosem sezamowym

Przygotuj pyszny pasztet warzywny z cukinii. Dodaj marchewki, cebulę, dopraw przyprawami, a całość polej pysznym sosem sezamowym!Dowiedz się więcej!

45 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Frytki warzywne z dorszem

Frytki warzywne z dorszem to pyszna, lekka propozycja na imprezę lub kolację. Warzywa w towarzystwie dorsza i sosu sezamowego to strzał w dziesiątkę!Dowiedz się więcej!

60 min
4-6 porcje
poziom trudnosci łatwy

Marchewki zapiekane w boczku

Nietypowe połączenie boczku i marchewki to danie, które zachwyci Twoich gości! To kolejny pomysł na wykorzystanie sosu sezamowego!Dowiedz się więcej!

40 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Zapiekanka makaronowa

Zapiekanka z makaronem to danie, w którym dowolnie można eksperymentować z dodatkami! W dzisiejszym wydaniu to zapiekanka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, mozzarellą i wyrazistym sosem czosnkowym. Tak pyszna, że ciężko przestać ją jeść!Dowiedz się więcej!

15 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka z ogórkiem gruntowym

Kolorowa sałatka z ogórkiem gruntowym i jajami przepiórczymi sprawdzi się jako drugie śniadanie lub lunch. Wzbogacona aksamitnym sosem sezamowym nabiera wyjątkowo wyrazistego smaku!Dowiedz się więcej!

10 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka grecka z nutą wasabi

Wszyscy znamy pyszną i lekką sałatkę grecką. Idealna na grilla, do obiadu czy jako lunch do pracy. A gdyby tak nadać jej odrobinę ostrości?Dowiedz się więcej!

100 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka z pęczakiem i fasolką szparagową

Sezonowe warzywa i owoce są pyszne, lecz możemy się nimi cieszyć tylko w określonych miesiącach. Dlatego warto korzystać z okazji i przygotować potrawy z warzyw sezonowych – na przykład sycącą sałatkę z fasolką szparagową i kaszą pęczak.Dowiedz się więcej!