Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami

Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami

Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.

SKŁADNIKI:

  • Pomidory – 2 średnie szt.
  • Pieczarki świeże – 4 szt.
  • Krewetki tygrysie parzone – 8 szt.
  • Ser camembert z zielonym pieprzem – 2 szt.
  • Ser żółty dojrzewający do posypania
  • Mosso Sos Czosnkowy
  • Bazylia świeża do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pomidory przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Z pieczarek usunąć nóżki i częściowo wydrążyć środki.

  2. Tak przygotowane pomidory i pieczarki nafaszerować pokrojonym camembertem, krewetkami i posypać starkowanym serem dojrzewającym. Zgrillować na tacce do grillowania na ruszcie na wolnym ogniu, przykryte folią aluminiowa przez około 20 minut.

  3. Przed podaniem polać Sosem Czosnkowym Mosso i udekorowane listkami bazylii.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 2
×