20 min
28 porcji
bardzo łatwy
Udostępnij:
Pomysł na szybką przekąskę? Faszerowane ogórki! Pasta z twarogu i chrzanu w połączeniu z szynką parmeńską będzie doskonałym nadzieniem do chrupiących, świeżych ogórków. Taki zestaw idealnie sprawdzi się na imprezy i spotkania w gronie znajomych.
Składniki
- Ogórki gruntowe małe – ok. 14 szt.
- Twaróg półtłusty – 250 g
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 2 łyżki
- Wędlina dojrzewająca plasterkowana ok. 80 g
- Sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki dokładnie umyć, przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć gniazda nasienne z częścią miąższu. Wydrążony miąższ drobno posiekać, dodać do twarogu razem z Chrzanem Delikatesowym Mosso, solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą nafaszerować ogórki, a na wierzch dekoracyjnie poukładać kawałki wędliny dojrzewającej.
Skomentuj lub zobacz komentarze