Udostępnij:
Kto z nas nie lubi ryb? Mintaj w towarzystwie fasolki szparagowej to lekkie i świeże danie – idealne na lato!
Składniki
- Fasolka szparagowa – 300 g
- Masło – 1 łyżka
- Migdały w płatkach – 2 łyżki
- Filet z mintaja – 400 g
- Zmielone płatki kukurydziane – 100 g
- Jajko – 1
- Sól, pieprz
- Mosso Olej Mazowiecki – do smażenia
Sos:
- Śmietanka 18 % tł. – ½ szklanki
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- Pasta wasabi – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filety pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą i pieprzem oraz 3 łyżkami sosu. Następnie dodać jajko i wymieszaj.
Fasolkę gotować do miękkości w osolonej wodzie przez około 15 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Obtoczyć każdy kawałek ryby w drobno zmielonych płatkach kukurydzianych i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym Oleju Mazowieckim Mosso. Masło podgrzać, dodać fasolkę. Podawać usmażoną rybę z fasolką, a całość posypać migdałami w płatkach.
Skomentuj lub zobacz komentarze