Udostępnij:
Sposób na idealne roladki? Oto on! Mini roladki drobiowe, nadziewane szpinakiem, szynką i serem, skąpane w sosie szpinakowo-czosnkowym. To połączenie smaków z pewnością przypadnie Ci do gustu – spróbuj!
Składniki
- Filet z kurczaka – 4 kotleciki po 80 g
- Szpinak młody – 4 garście
- Masło – 1 łyżeczka
- Sól, pieprz do smaku
- Ser żółty – 4 wąskie plastry
- Szynka wieprzowa wędzona – 4 wąskie plastry
- Mosso Olej Mazowiecki– 1 łyżeczka
- Mosso Sos Czosnkowy – 10 łyżek
PRZYGOTOWANIE:
Kotleciki cienko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Jedną garść szpinaku poddusić przez krótką chwilę na maśle, wystudzić i nałożyć na każdy kotlet. Na szpinak nałożyć po plasterku sera, szynki i zrolować. Nadziać na patyczki do szaszłyków i zgrillować lub piec w piekarniku przez 20 minut w 180°C.
Sos Czosnkowy Mosso wlać do rondelka, podgrzać, ale nie zagotowywać, a następnie dodać posiekany świeży szpinak i wymieszać.
Gotowe roladki podawać z ciepłym sosem czosnkowo – szpinakowym.
Skomentuj lub zobacz komentarze