Udostępnij:
Ultraszybki, zdrowy i łatwy posiłek, który sprawdzi się na wspólny obiad lub romantyczną kolację. Warto kupić ręcznie robiony makaron tagliatelle, który z łososiem smakuje jeszcze lepiej. Jarmuż oraz Sos Musztardowo-Chrzanowy przełamują delikatny smak ryby oraz śmietanki. Spróbuj koniecznie!
SKŁADNIKI:
- Makaron tagliatelle – 200 g
- Jarmuż – 100 g
- Łosoś wędzony – 150 g
- Czosnek – 2 ząbki
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 4 łyżki
- Śmietana 30% – 100 ml
- Olej – 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać olej i dodać posiekany czosnek, pokrojonego łososia i podsmażać przez 4 minuty.
Dodać liście jarmużu. Patelnię przykryć, zmniejszyć ogień na mały i dusić liście jarmużu przez ok. 2-3 minuty, aż będą miękkie.
W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę i Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso.
Na patelnię dodać ugotowany makaron i sos. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Skomentuj lub zobacz komentarze