Udostępnij:
To rozgrzewająca i sycąca propozycja, która z powodzeniem zastąpi klasyczny obiad. Zupę-krem dekorujemy łyżeczką chrzanu i grzanką z masłem czosnkowym – podaną w całości lub wkrojoną do zupy.
Składniki
- Brukselka – 500 g
- Ziemniaki – 4 sztuki
- Bulion warzywny – 1 l
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 4 łyżki
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
- Bagietka – 1 sztuka
- Masło – 4 łyżki
- Czosnek – 2 ząbki
Brukselkę oczyścić z zewnętrznych listków, umyć i pokroić na połówki. Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki.
Do garnka włożyć warzywa, zalać bulionem i gotować zupę, aż warzywa będą miękkie. Zblendować zupę na gładki krem i doprawić Chrzanem Delikatesowym Mosso oraz solą i pieprzem do smaku.
Bagietkę pokroić i posmarować masłem wymieszanym z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Opiekać grzanki na rozgrzanej patelni lub w opiekaczu. Wierzch gorącej zupy udekorować dodatkową łyżeczką chrzanu i podawać z chrupiącymi grzankami.
Skomentuj lub zobacz komentarze