Kwiaty z ciasta francuskiego

Kwiaty z ciasta francuskiego

Idealna przekąska na imprezę, piknik lub wieczorną kolację! Przygotuj kwiaty z ciasta francuskiego i kiełbasek i wykorzystaj do nich Musztardę Sarepską MOSSO i Musztardę Czeską MOSSO. Smakują jeszcze lepiej, niż wyglądają!

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 arkusz
  • Frankfurterki – 300 g
  • Musztarda Sarepska MOSSO – 3–4 łyżki
  • 1 jajko
  • Musztarda Czeska MOSSO – do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ciasto pokrój wzdłuż na szerokie paski. Na środku każdego rozsmaruj Musztardę Sarepską MOSSO i połóż kiełbaski. Szczelnie zawiń frankfurterki. Ostrym nożem, pokrój powstały rulon na 2 cm kawałki.

  2. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ściśle ułóż kawałki ciasta, tak by utworzyły „kwiatki” i delikatnie dociśnij do siebie. Roztrzepanym jajkiem posmaruj wierzch i boki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzałka góra – dół). Piecz przez 18 – 20 minut.

  3. Danie podawaj z dodatkiem Musztardy Czeskiej MOSSO.

czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 5
Przekąski karnawałowe
pieczenie
×