Udostępnij:
Idealna przekąska na imprezę, piknik lub wieczorną kolację! Przygotuj kwiaty z ciasta francuskiego i kiełbasek i wykorzystaj do nich Musztardę Sarepską MOSSO i Musztardę Czeską MOSSO. Smakują jeszcze lepiej, niż wyglądają!
Składniki
- Ciasto francuskie – 1 arkusz
- Frankfurterki – 300 g
- Musztarda Sarepska MOSSO – 3–4 łyżki
- 1 jajko
- Musztarda Czeska MOSSO – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto pokrój wzdłuż na szerokie paski. Na środku każdego rozsmaruj Musztardę Sarepską MOSSO i połóż kiełbaski. Szczelnie zawiń frankfurterki. Ostrym nożem, pokrój powstały rulon na 2 cm kawałki.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ściśle ułóż kawałki ciasta, tak by utworzyły „kwiatki” i delikatnie dociśnij do siebie. Roztrzepanym jajkiem posmaruj wierzch i boki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzałka góra – dół). Piecz przez 18 – 20 minut.
Danie podawaj z dodatkiem Musztardy Czeskiej MOSSO.
Skomentuj lub zobacz komentarze