80 min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
Tradycyjny schabowy w pikantnej marynacie o smaku wasabi. To idealna propozycja na niedzielny obiad dla miłośników nieco ostrzejszych smaków.
Składniki
- Mosso Olej Mazowiecki
- Schab (2 porcje) – 400 g
- Mąka – 1 łyżka
- Jajko – 1
- Bułka tarta – 4 łyżki
Sos:
- Śmietanka 18 % tł. – ½ szklanki
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- Pasta wasabi – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozbić kotlety i marynować je w sosie przez minimum godzinę. Następnie doprawić mięso solą i pieprzem.
Tak przygotowany schab panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć na średnim ogniu przez około 6 minut, do uzyskania złotego koloru.
Skomentuj lub zobacz komentarze