45 min
porcji
łatwy
Udostępnij:
Czy kaszanka może zaskoczyć? Oczywiście! Szczególnie podana w formie nadzienia do cebuli. Wypróbuj ten oryginalny pomysł i zaserwuj faszerowane cebule, które zaskoczą nawet największych miłośników dań mięsnych.
Składniki
- Cebula – 2 bardzo duże główki
- Kaszanka – 400 g
- Jabłko – 1 mała sztuka
- Mosso Musztarda Czeska
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obrać, rozciąć wzdłuż ogonka na pół i wyciągnąć środki, zostawiając dwa, trzy zwoje. Z kaszanek zdjąć osłonki, przełożyć do miski, wyrobić dłonią, dodać pokrojone w kostkę jabłko i wymieszać.
Tak przygotowaną kaszanką wypełnić wcześniej przygotowane cebule zgrillować na tacce do grillowania pod przykryciem. Można również upiec cebulę w piekarniku (ok. 30 minut, 170°C).
Podawać z Musztardą Czeską Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze