Udostępnij:
Słoneczna Italia może zagościć na naszych talerzach. Wystarczy kilka chwil i odrobina fantazji, aby zaserwować włoskie bruschetty w kilku różnych odsłonach. Jak dobrać dodatki? Oto nasze propozycje.
Składniki
- Bagietka – 1-2 sztuki
- Mosso Sos Burgerowy
- Mosso Ketchup Pikantny Premium
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy
- Masło – 6 łyżek
- Czosnek – 2 ząbki
- Szynka Parmeńska – 4 plastry
- Rukola – 1 garść
- Wędzony łosoś – 4 plastry
- Roszponka – 1 garść
- Bakłażan – 1 mały
- Pomidor – 1 sztuka
- Świeża bazylia – 5 listków
PRZYGOTOWANIE:
Wersje smakowe:
- Z szynką parmeńską, rukolą i Ketchupem Pikantnym Premium Mosso
- Z wędzonym łososiem, roszponką i Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso
- Z grillowanym bakłażanem, pomidorem i Sosem Burgerowy Mosso
- Wersja klasyczna: oliwa z oliwek, pomidorki pokrojone w kostkę, bazylia
Masło wymieszać z posiekanym czosnkiem. Bagietkę pokroić w poprzek i posmarować masłem czosnkowym. Rozgrzać grilla i opiekać bagietki z obu stron.
Na grillu grillować pokrojonego w plastry bakłażana, następnie pokroić go w kostkę i wymieszać z pokrojonym pomidorem.
Posmarować grillowane bagietki sosami i Ketchupem Pikantnym Mosso. Układać ulubione dodatki – np. szynkę parmeńską, łososia czy bakłażana z pomidorami. Wierzch można polać dodatkową porcją sosu.
Skomentuj lub zobacz komentarze