Grillowane skrzydełka w Sosie Ketchupowo-Musztardowym

Grillowane skrzydełka w Sosie Ketchupowo-Musztardowym

Składniki

  • Skrzydełka kurze – 1200 g
  • Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO – 6 łyżek
  • Olej rzepakowy – 3 łyżek
  • Sezam – 3 łyżki
  • Świeża kolendra – garść

PRZYGOTOWANIE:

  1. Skrzydełka obtaczamy w Sosie Ketchupowo-Musztardowym MOSSO i oleju.

  2. Odkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.

  3. Następnie grillujemy w piekarniku 60-65 minut w temperaturze 180*C lub około 40 minut na grillu, co jakiś czas obracając.

  4. Podajemy posypane sezamem i kolendrą.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 120 minut
Grill
×