40 min
            
 
                             2 porcje
            
 
                             bardzo łatwy
                            
                    
                    
                        bardzo łatwy	
                    
                Udostępnij:
 
            
                                        
                    Sałatka z ryżem to pełnowartościowe danie obiadowe. Soczyste mięso, warzywa i słodko-kwaśne mandarynki idealnie komponują się z wyrazistym sosem musztardowo-miodowym. To połączenie, które zaskoczy niejedno podniebienie – spróbuj!
Składniki
- Ryż – 100 g
- Filet z indyka – 400 g
- Mandarynki – 1 puszka
- Nerkowce – 1/3 szklanki
- Zielony ogórek – 1 sztuka
- Biała rzodkiew – 1 mała
- Szpinak – 150 g
- Mosso Olej Mazowiecki – 3 łyżki
- Sól, pieprz
Sos:
- Mosso Musztarda Sarepska – 5 łyżek
- Miód – 3 łyżki
- Ocet winny – 2 łyżki
- Mosso Sos do mięs pieczonych i grillowanych – 1 łyżka
- Sproszkowany czosnek – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na złoty kolor. Mandarynki odcedzić 
- Pokroić w kostkę ogórka oraz rzepę. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. 
- Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
- Wymieszać wszystkie składniki wraz z sosem. Posypać podprażonymi nerkowcami 
 Skomentuj lub zobacz komentarze
				Skomentuj lub zobacz komentarze
			
 
                                

 
         
                 
                 
                 
                 
        