40 min
3 porcje
łatwy
Udostępnij:
Makaron z kurczakiem w formie pysznej sałatki? Czemu nie! Dodatek fasoli i kukurydzy sprawia, że to naprawdę pożywne i sycące danie. Smak kompozycji podkreśla wyrazisty sos miodowo-musztardowy – spróbuj!
Składniki
- Makaron – 250 g
- Filet z kurczaka – 1
- Fasola czerwona – 1 puszka
- Cebulka dymka – 3
- Kukurydza – 1 mała puszka
- Migdały – garść
- Mosso Olej Mazowiecki – 3 łyżki
- Sól, pieprz
Sos:
- Mosso Musztarda Sarepska – 5 łyżek
- Miód – 3 łyżki
- Ocet winny – 2 łyżki
- Mosso Sos do mięs pieczonych i grillowanych – 1 łyżka
- Sproszkowany czosnek – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić solą oraz pieprzem. Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Fasolę odsączyć z zalewy.
Mięso usmażyć na 3 łyżkach Oleju Mazowieckiego Mosso. Posiekać dymkę oraz szczypiorek. Odsączyć kukurydzę. Posiekać migdały.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W misce wymieszać wszystkie składniki sałatki wraz z sosem.
Skomentuj lub zobacz komentarze