Udostępnij:
Świąteczna, aromatyczna zupa grzybowa z pikantną nutką chrzanu. Przepis jak na klasyczną, świąteczną zupę z leśnych grzybów – może być z ziemniakami – wzbogaconą intensywnym smakiem chrzanu.
Składniki
- Suszone grzyby – 50 g
- Bulion – 1,5 litra
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 1-2 łyżki
- Ziemniaki – 5 szt.
- Cebula – 1 szt.
- Marchew – 2 szt.
- Pietruszka – 1 szt.
- Liście laurowe – 2 szt.
- Ziele angielskie – 4 ziarna
- Sól i pieprz
- Masło – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby zalać 2 szklankami wody i odstawić na 2-3 godziny. Warzywa obrać i pokroić w kostkę.
Na maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać odsączone grzyby. W garnku zagotować bulion wraz z warzywami. Dodać podsmażone grzyby i gotować przez około 20-25 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Doprawić do smaku Chrzanem Delikatesowym Mosso oraz solą i pieprzem. Zupę można podać ze śmietaną.
Skomentuj lub zobacz komentarze
-
Bez marchwi nie wyobrażam sobie SALATKI JARZYNOWEJ NO I KONIECZNIE ugotowanych jajek na twardo.Smacznego
Bez marchwi nie wyobrażam sobie SALATKI JARZYNOWEJ NO I KONIECZNIE ugotowanych jajek na twardo.Smacznego