Udostępnij:
Świeża zielona fasolka szparagowa to warzywo typowo letnie. Warto spróbować jej w różnych odmianach. Fasolka zielona świetnie komponuje się z sosem musztardowym na bazie śmietany oraz orzechami włoskimi. Spróbuj, jako dodatek do dania głównego.
SKŁADNIKI:
- Zielona fasolka szparagowa – 300 g
- Mosso Musztarda Kremska – 4 łyżki
- Śmietana 30% – 100 ml
- Orzechy włoskie – ¼ szklanki
- Sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Fasolkę oczyścić i odciąć jej końce. Umieścić w garnku, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości. Ugotowaną fasolkę odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
W rondlu umieścić śmietanę i Musztardę Kremską Mosso, podgrzewać na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Orzechy włoskie zmiksować przy pomocy blendera na drobne kawałki.
Fasolkę wyłożyć na talerz, polać sosem musztardowym i posypać orzechami włoskimi.
Skomentuj lub zobacz komentarze