Warzywa po meksykańsku

Warzywa po meksykańsku

To danie z typu tych jednogarnkowych, choć o tym moglibyśmy powiedzieć, że jest jednoblachowe. Nasze warzywa przygotowujemy w zdrowszy sposób, czyli w piekarniku. Pieczenie nie tylko nie wymaga od Ciebie dużego nakładu pracy, ale przede wszystkim wydobywa ze składników nowe smaki. Sprawdź naszą propozycją na warzywa po meksykańsku!

SKŁADNIKI:

  • Kolorowa papryka – 3 szt.
  • Czerwona cebula – 1 szt.
  • Kukurydza z puszki – 100 g
  • Czerwona fasola z puszki – 100 g
  • Zielona cebulka – ½ pęczka
  • Świeża kolendra – 1 pęczek
  • Mosso Ketchup Premium Pikantny – 3 łyżki
  • Przyprawy: sól, pieprz, kumin, ziarna kolendry
  • Olej

PRZYGOTOWANIE:

  1. Paprykę i cebulę pokroić w długie paski i wyłożyć na blachę.

  2. Dodać przyprawy, skropić olejem i zamieszać.

  3. Blachę wstawić na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st C w funkcji grilla.

  4. Piec warzywa do czasu aż zmiękną i się zrumienią.

  5. Następnie dodać na blachę kukurydzę, fasolę, zieloną cebulkę i Ketchup Pikantny Mosso. Całość zamieszać i piec jeszcze przez 7 minut.

  6. Tak upieczone warzywa posypać przed podaniem posiekaną świeżą kolendrą.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 30 minut
ilość porcji: 6
×