Udostępnij:
Wyborne danie z kuchni francuskiej, w którym najważniejsze jest mięso. Nasza propozycja zawiera też boczek, który dodaje wyrazistego smaku potrawie. Warto wypróbować z sosem i świeżymi ziołami.
SKŁADNIKI:
- Polędwica wołowa (cienka część) – 400 g
- Boczek wędzony surowy – 4 długie plastry
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 5 łyżek
- Słodka śmietanka 18% – 150 ml
- Otarta skórka z limonki – 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
Polędwicę oczyścić z błony i wyciąć, w poprzek włókien, cztery równe kotlety. Każdy kawałek owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Grillować na ruszcie lub patelni grillowej przez 5 minut z każdej strony (lub wg uznania), następnie odstawić na bok rusztu, przykryć folią aluminiową i odczekać jeszcze 5-6 minut.
W międzyczasie w rondelku połączyć Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso ze śmietanką i podgrzać. Gotowe filety minogne podawać z ciepłym sosem, oprószone skórką limonki.
Skomentuj lub zobacz komentarze