Filety minogne z Sosem Musztardowo-Chrzanowym

Filety minogne z Sosem Musztardowo-Chrzanowym

Wyborne danie z kuchni francuskiej, w którym najważniejsze jest mięso. Nasza propozycja zawiera też boczek, który dodaje wyrazistego smaku potrawie. Warto wypróbować z sosem i świeżymi ziołami.

SKŁADNIKI:

  • Polędwica wołowa (cienka część) – 400 g
  • Boczek wędzony surowy – 4 długie plastry
  • Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 5 łyżek
  • Słodka śmietanka 18% – 150 ml
  • Otarta skórka z limonki – 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE:

  1. Polędwicę oczyścić z błony i wyciąć, w poprzek włókien, cztery równe kotlety. Każdy kawałek owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Grillować na ruszcie lub patelni grillowej przez 5 minut z każdej strony (lub wg uznania), następnie odstawić na bok rusztu, przykryć folią aluminiową i odczekać jeszcze 5-6 minut.

  2. W międzyczasie w rondelku połączyć Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso ze śmietanką i podgrzać. Gotowe filety minogne podawać z ciepłym sosem, oprószone skórką limonki.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 2
×