Ślimaczki z białej kiełbasy

Ślimaczki z białej kiełbasy

Zawijańce z cienkiej białej kiełbaski to idealna propozycja na grilla. Wystarczy dokładnie spiąć patyczkami mięso oraz… przygotować grillową sałatkę. Pyszne danie będzie gotowe w 20 minut.

Składniki

  • Cienka biała kiełbasa parzona – 12 szt.
  • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
  • Młode liście botwinki – 3 garście
  • Pomidory suszone z oleju – 5 szt.
  • Ser typu rokpol – 100 g
  • Olej po pomidorach suszonych – 3-4 łyżki
  • Mosso Sos do Kanapek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kiełbaski ciasno zwinąć i spiąć patyczkami do koreczków. Natłuścić olejem i zgrillować na rozgrzanym ruszcie z obu stron na złoty kolor. Podawać z Sosem do Kanapek Mosso i sałatką z młodej botwinki.

    Sałatka: na talerz wyłożyć botwinkę, na botwinkę pokrojone pomidory suszone oraz pokruszony ser. Całość polać olejem po suszonych pomidorach.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 12
×