50 min
4 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Smak letniego grilla kojarzy się z pysznymi ziemniakami. Przypieczone, prosto z grilla, z wyrazistym sosem czosnkowym i świeżym koperkiem.
Składniki
- Ziemniaki – 8 sztuk
- Koperek – 1 pęczek
- Mosso Sos Czosnkowy
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
- Sól – 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
W garnku zagotować wodę, osolić ją. Dodać wyszorowane ziemniaki, nie obierać. Gotować do miękkości. Odlać wodę po ugotowaniu.
Rozgrzać grilla lub patelnię grillową i posmarować Olejem Mazowieckim Mosso. Grillować ziemniaki z każdej strony.
Podawać z Sosem Czosnkowym Mosso, wymieszanym z posiekanym koperkiem lub innymi ulubionymi ziołami.
Skomentuj lub zobacz komentarze