Szybka surówka z sosem o smaku wasabi

Szybka surówka z sosem o smaku wasabi

Surówka z sosem o smaku wasabi to doskonałe uzupełnienie dań mięsnych. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a sos o smaku wasabi wzbogaca danie, nadając mu wyrazisty i oryginalny smak.

Składniki

  • Drobno poszatkowana biała i czerwona kapusta – 500 g
  • Świeża kolendra (opcjonalnie) – ½ pęczka

Sos:

  • Śmietanka 18 % tł. – ½ szklanki
  • Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
  • Pasta wasabi – 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz do smaku
  1. Połączyć kapustę i kolendrę w misce.

  2. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Polać sosem i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę (dzięki temu surówka nieco zmięknie. Czas ten można skrócić, wówczas będzie ona bardziej chrupiąca).

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 70 minut
czas potrzebny: 70 minut
ilość porcji: 4
kuchnia fusion
Sałatka
×