Udostępnij:
Ciasto francuskie to niezwykle wdzięczny produkt – smakuje doskonale zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Nasza dzisiejsza propozycja to zawijańce z serem, szynką, papryką i oliwkami, z dodatkiem wyrazistego sosu musztardowo-chrzanowego.
Składniki
- Gotowe ciasto francuskie – 1 opakowanie
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 5 łyżek
- Ser żółty – 150 g
- Szynka konserwowa – 150 g
- Papryka świeża czerwona – 1 szt.
- Oliwki czarne krojone – 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto rozwinąć i posmarować Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso. Na całej powierzchni posypać startym serem żółtym i pokrojoną w paseczki szynką, papryką i oliwkami. Tak przygotowane dosyć luźno zrolować, pokroić w krążki o grubości 2 centymetry. Wszystkie wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 12 minut, aż do uzyskania ładnego złotego koloru.
Ślimaczki to przekąska dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Skomentuj lub zobacz komentarze