Udostępnij:
Poznaj nasz sposób na wegetariańskie pyszności z grilla! W ten sposób przyrządzisz szparagi, paprykę oraz grillowany ser halloumi. Całość połącz wyrazistym sosem musztardowo-miodowym i posyp płatkami migdałów.
Składniki
- Zielone szparagi – 1 pęczek
- Ser halloumi – 1 kostka
- Mała słodka papryka – 4-6 sztuk
- Płatki migdałowe – 3 łyżki
- Mosso Olej Mazowiecki – 4 łyżki
Sos:
- Mosso Musztarda Sarepska – 5 łyżek
- Miód – 3 łyżki
- Ocet winny – 2 łyżki
- Mosso Sos do mięs pieczonych i grillowanych – 1 łyżka
- Sproszkowany czosnek – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi umyć, odciąż zdrewniałe końce. Ser pokroić w plastry. Papryczki umyć i pociąć na połówki, odciąć szypułki.
Patelnię grillową rozgrzać i posmarować Olejem Mazowieckim Mosso. Grillować po kolei szparagi, ser oraz papryczki. Grillowane papryczki pokroić na cienkie paski.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać grillowane szparagi z papryczkami wymieszanymi z serem. Całość posypać migdałami i polać obficie sosem.
Skomentuj lub zobacz komentarze