Sałatka ze szparagami i serem halloumi

Sałatka ze szparagami i serem halloumi

Poznaj nasz sposób na wegetariańskie pyszności z grilla! W ten sposób przyrządzisz szparagi, paprykę oraz grillowany ser halloumi. Całość połącz wyrazistym sosem musztardowo-miodowym i posyp płatkami migdałów.

Składniki

  • Zielone szparagi – 1 pęczek
  • Ser halloumi – 1 kostka
  • Mała słodka papryka – 4-6 sztuk
  • Płatki migdałowe – 3 łyżki
  • Mosso Olej Mazowiecki – 4 łyżki

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Szparagi umyć, odciąż zdrewniałe końce.  Ser pokroić w plastry. Papryczki umyć i pociąć na połówki, odciąć szypułki.

  2. Patelnię grillową rozgrzać i posmarować Olejem Mazowieckim Mosso. Grillować po kolei szparagi, ser oraz papryczki. Grillowane papryczki pokroić na cienkie paski.

  3. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  4. Podawać grillowane szparagi z papryczkami wymieszanymi z serem. Całość posypać migdałami i polać obficie sosem.

Do tej potrawy pasuje:

przygotowania: 45 minut minut
ilość porcji: 2-3
×