Udostępnij:
Masz ochotę na wieprzowinę w niestandardowym wydaniu? Przygotuj sałatkę makaronową z polędwiczką, suszonymi pomidorami, fasolką szparagową i pieczarkami. Całość polej wyrazistym sosem musztardowym BBQ!
Składniki
- Makaron penne – 150 g
- Polędwiczka wieprzowa – 1 sztuka
- Suszone pomidory – 1 mały słoik
- Pieczarki – 4 duże
- Żółta fasolka szparagowa – 250 g
- Roszponka – 2 szklanki
- Słonecznik – 1/3 szklanki
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
- Sól, pieprz do smaku
Sos:
- Mosso Musztarda Sarepska – 5 łyżek
- Miód – 3 łyżki
- Ocet winny – 2 łyżki
- Mosso Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych – 1 łyżka
- Sproszkowany czosnek – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Polędwiczkę wieprzową umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości 1 cm. Przyprawić mięso solą oraz pieprzem i smażyć na rozgrzanym Oleju Mazowieckim Mosso. Makaron penne ugotować w osolonej wodzie.
Pokroić pieczarki w plasterki i podsmażyć. Fasolę ugotować do miękkości. Podprażyć słonecznik na suchej patelni.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W misce wymieszać wszystkie składniki sałatki i dodać sos.
Skomentuj lub zobacz komentarze