min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
Gotowy na smakową rewolucję? Nasza karnawałowa sałatka z pieczonym burakiem to idealne połączenie elegancji i wyrazistości. Dodaj do niej Musztardę Stołową i Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO!
Składniki
- Pieczony burak – 3 małe sztuki
- Gruszka – 1 sztuka
- Grzanki – 40 g
- Ser z niebieską pleśnią – 60 g
- Orzechy pekan – 40 g
- Rukola lub miks sałat – 100 g
- Musztarda Stołowa MOSSO – 2 łyżeczki
- Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 2 łyżeczki
- Miód – 2 łyżeczki
- Oliwa – 2 łyżki
- Sok z cytryny – 1 łyżeczka
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Buraki pokrój w półksiężyce, gruszkę pokrój w pół plasterki, grzanki połam na mniejsze kawałki.
Do miski przełóż rukolę, buraki, gruszkę. Wierzch posyp pokruszonym serem i orzechami pekan.
Musztardę Stołową MOSSO, Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, miód, oliwę i sok z cytryny wymieszaj do połączenia. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę polej dressingiem. Podawaj z dodatkiem grzanek.
Skomentuj lub zobacz komentarze