Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz.

Sałatka z pieczonym burakiem

Sałatka z pieczonym burakiem

Gotowy na smakową rewolucję? Nasza karnawałowa sałatka z pieczonym burakiem to idealne połączenie elegancji i wyrazistości. Dodaj do niej Musztardę Stołową i Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO!

Składniki

  • Pieczony burak – 3 małe sztuki
  • Gruszka – 1 sztuka
  • Grzanki – 40 g
  • Ser z niebieską pleśnią – 60 g
  • Orzechy pekan – 40 g
  • Rukola lub miks sałat – 100 g
  • Musztarda Stołowa MOSSO – 2 łyżeczki
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 2 łyżeczki
  • Miód – 2 łyżeczki
  • Oliwa – 2 łyżki
  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Buraki pokrój w półksiężyce, gruszkę pokrój w pół plasterki, grzanki połam na mniejsze kawałki.

  2. Do miski przełóż rukolę, buraki, gruszkę. Wierzch posyp pokruszonym serem i orzechami pekan.

  3. Musztardę Stołową MOSSO, Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, miód, oliwę i sok z cytryny wymieszaj do połączenia. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  4. Sałatkę polej dressingiem. Podawaj z dodatkiem grzanek.

czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 2
Sałatka
×